Reklama

Bez lepku neznamená bez chuti. Naopak, bezlepkové jídlo je velmi chutné a v mnoha případech předčí i běžné recepty. Jeden takový vám právě teď přinášíme. Pochutnejte si na báječných koblihách s malinami. Zaručujeme, že se stanou vaší oblíbenou pochutinou.

ds

Bezlepkové koblihy s malinami

  • 3:00 h
  • 7 porcí
  • 620 kcal
  • velmi jednoduché

Ingredience

  • ½ kg směsi bezlepkové mouky
  • 50 g čerstvého droždí
  • 300 ml mléka
  • 1 vejce
  • 4 žloutky
  • 100 g másla
  • 3 lžíce vodky (bezlepkové)
  • 1 lahev citronové esence na pečení
  • olej na smažení
  • špetka soli
  • 50 g krupicového cukru
  • přibližně 80g marmelády

Marmeláda

  • 500 g zmražených malin
  • přibližně 150 g cukru
  • čerstvě vymačkaná šťáva z 1 citronu

d

Dejte zmražené maliny do hrnce, přidejte cukr a citronovou šťávu. Duste 20 minut, často míchejte, abyste zamezily připálení. Přeceďte maliny přes sítko. Marmeláda by měla mít konzistenci podobnou želé. Rozdrobte droždí a dejte ho do mísy.  Přidejte 3 lžíce cukru, promíchejte. Přidejte teplé mléko (0,5 sklenice) a znovu promíchejte.  Zakryjte a přeneste na teplé místo, aby to mohlo zdvojnásobit svůj objem (30-60 minut).

Ušlehejte sníh z vaječných bílků, smíchejte žloutky s cukrem, až z toho vznikne krém, přidejte mouku, zbytek mléka a kvásek. Uválejte těsto, přidejte špetku soli, alkohol a citronovou esenci. Dále přidejte máslo a znovu promíchejte. Odložte na teplém místě dokud nebude objem dvojnásobný. Naplňte koblihy marmeládou a opět odložte na teplé místo a nechte je odpočívat a kynout 35-45 minut. Až koblihy nakynou, usmažte je na rozpáleném oleji (170 °) z obou stran. 

Další inspiraci naleznete na tescorecepty.cz

Další naše recepty: