Vaření

Bezlepkové koblihy s malinami

Bez lepku neznamená bez chuti. Naopak, bezlepkové jídlo je velmi chutné a v mnoha případech předčí i běžné recepty. Jeden takový vám právě teď přinášíme. Pochutnejte si na báječných koblihách s malinami. Zaručujeme, že se stanou vaší oblíbenou pochutinou.

ds

Bezlepkové koblihy s malinami

  • 3:00 h
  • 7 porcí
  • 620 kcal
  • velmi jednoduché

Ingredience

  • ½ kg směsi bezlepkové mouky
  • 50 g čerstvého droždí
  • 300 ml mléka
  • 1 vejce
  • 4 žloutky
  • 100 g másla
  • 3 lžíce vodky (bezlepkové)
  • 1 lahev citronové esence na pečení
  • olej na smažení
  • špetka soli
  • 50 g krupicového cukru
  • přibližně 80g marmelády

Marmeláda

  • 500 g zmražených malin
  • přibližně 150 g cukru
  • čerstvě vymačkaná šťáva z 1 citronu

d

Dejte zmražené maliny do hrnce, přidejte cukr a citronovou šťávu. Duste 20 minut, často míchejte, abyste zamezily připálení. Přeceďte maliny přes sítko. Marmeláda by měla mít konzistenci podobnou želé. Rozdrobte droždí a dejte ho do mísy.  Přidejte 3 lžíce cukru, promíchejte. Přidejte teplé mléko (0,5 sklenice) a znovu promíchejte.  Zakryjte a přeneste na teplé místo, aby to mohlo zdvojnásobit svůj objem (30-60 minut).

Ušlehejte sníh z vaječných bílků, smíchejte žloutky s cukrem, až z toho vznikne krém, přidejte mouku, zbytek mléka a kvásek. Uválejte těsto, přidejte špetku soli, alkohol a citronovou esenci. Dále přidejte máslo a znovu promíchejte. Odložte na teplém místě dokud nebude objem dvojnásobný. Naplňte koblihy marmeládou a opět odložte na teplé místo a nechte je odpočívat a kynout 35-45 minut. Až koblihy nakynou, usmažte je na rozpáleném oleji (170 °) z obou stran. 

Další inspiraci naleznete na tescorecepty.cz

Další naše recepty:

   
23.06.2016 - Recepty s návodem - autor: Markéta Škaldová

Komentáře:

  1. avatar
    [3] gerda [*]

    Co je to za blbost? Chci dělat koblihy a při tom abych si ještě dělala i marmeládu??Sml28 Navíc, tahle bude z koblih při smažení zaručeně vytékat. Normální by bylo nadělat koblih s důlkem a do toho důlku po usmažení marmeládu ze sklenice (domácí, koupenou) nandat lžičkou. Doufám, že tenhle - a navíc hodně drahý - recept nebude nikdo s touhle marmeládou zkoušet. A maliny jsou už i čerstvé.

    superkarma: 1 23.06.2016, 11:27:02
  2. [2] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 23.06.2016, 08:45:57
  3. [1] bobani [*]

    maliny - sbíhají se mi sliny Sml22

    superkarma: 0 23.06.2016, 08:35:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme