Jemná chuť...

Se sušenkami BeBe se stane pečení zábavným a jednoduchým, stačí si jen rozmyslet, na jaký způsob je použít. Oblíbené sušenky jsou ideální na svačinu i pečení.

na 2 střechy, příprava 40 minut + doba na chlazení

150 g moučkového cukru
200 g másla
2 balení jemného tvarohu (ne vaničkový)
2 lžíce rumu
1 balíček světlých sušenek BeBe
1 balíček tmavých sušenek BeBe
2 banány
2 balíčky čokoládové polevy

1. V misce utřete cukr s máslem, po chvíli přidejte tvaroh i ruma vyšlehejte
2. Na alobal naskládejte jako šachovnici sušenky - měly by tvořit tři řady po sedmi kusech, střdejte světléa tmavé. Gumovou stěrkou nebo paletovým nožem na sušenky rozetřete polovinu tvarohového krému. Na něj naskládejte vrstvu sušenek, jen to udělejte obráceně - tak, aby na tmavé vždy ležela světlá a naopak. Rozetřete zbylý krém a na prostřední řadu sušenek položte oloupané banány.
3. Vezměte za alobal za delší strany a přiklopte je ksobě tak, aby se sušenky spojily do střechy. Zákusek uložte do lednice a počkejte, až ztuhne. Pak ho polijte čokoládovou polevou a vraťte do chladničky - nejlépe na noc, ať se sušenky zvláční. Podávejte nakrájené na řezy.

Recept je převzatý z časopisu Apetit.

 

Reklama