Reklama


Milá redakce,

zasílám můj velmi oblíbený recept na jednoduché a zdravé tousty, jejichž nezbytnou součástí je bazalka. Tuto bylinku jsem si velmi oblíbila a sama si ji i pěstuji, bohužel jen v truhlíku za oknem, protože nemám zahrádku. Nejvíce se mi líbí odrůda "MODRÁ VŮNĚ", kterou jsem předloni uviděla prodávat u stánku. Když jsem k ní přivoněla, okamžitě jsem si ji koupila. Její název přesně odpovídá její vůni. Vloni jsem pak sehnala v zahradnictví její semínka a vypěstovala jsem si ji sama.

Do následujícího receptu je samozřejmě možno použít jakoukoli bazalku, avšak nejlepší je čerstvá (případně mražená). Pokud ale není k dispozici, lze použít i sušenou, kterou je však nutno přidat v menším množství.

A tady je slíbený recept:

Tousty s rajčaty, česnekem a mozarelou

Na plátky veky se namaže směs másla (Flora, Rama apod.), soli, rozmačkaného česneku a pokrájené bazalky, na to se nakladou plátky nebo kostičky oloupaných rajčat a navrch plátky mozzarely, příp. strouhaný eidam či jiný sýr. Zapečeme v troubě.
Dobrou chuť!

Vaše čtenářka Mateřídouška


Milá Mateřídouška,

nápad s toustami sa mi páči. Ide o rýchle a chutné jedlo, ktoré možete dať na tanier kedykoľvek...