Vaření

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitrou – lahodný pomocník i během přípravy dezertů

Balzamikové krémy Kalmáta Papadimitriou ze slunného Řecka jsou vynikající pro vyšperkování vašeho kulinárního umění. Výborně dochutí i dezerty.

Kalmáta Papadimitriou

Produktovou řadu Kalamáta Papadimitriou u nás zastupují: balzamikový ocet a čtyři balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou:

Balzamikový ocet je vyráběn tradiční metodou přírodní fermentace bez přidání konzervantů či barviv ve výrobním závodě firmy Papadimitriou několik kilometrů severně od peloponéského města Kalamáta. Za svou specifickou barvu i chuť vděčí kromě kvalitních surovin, příznivému klimatu a přírodnímu procesu výroby také důkladnému zrání v tradičních dubových sudech.  Ve své domovině je dlouhodobě jedničkou na trhu a v současnosti se vyváží do více než dvaceti zemí po celém světě. Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou vyráběny promísením uzrálého balzamikového octa s koncentrovaným hroznovým moštem. Vzniklý balzamikový krém vysoké kvality se vyznačuje výraznou hustou konzistencí a bohatou, zralou chutí.

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou k dostání v praktické lahvičce o obsahu 250 ml v řetězcích Makro, Globus, Billa, Hypermarket Albert a Interspar a ve vybraných prodejnách Tesco. V řetězci Penny je možné některý z výrobků koupit v rámci příležitostných akcí. Doporučená cena vč. DPH je 99,90 Kč.

Více na www.papadim.com/cs/.

Pro inspiraci vám dnes přinášíme recept na typický řecký čokoládový koláč, který budete mít hotový během chvíle.

Ingredience

Koláčový korpus:

  • Kalmáta Papadimitriou150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 270 g hladké mouky
  • 30 g kakaa
  • 30g mandlového prášku
  • 1 vejce 

Poleva:

Na ozdobení:

Postup

Korpus:

Do mixéru vložte máslo s moučkovým cukrem, přidejte vejce, hladkou mouku, kakao a mandlový prášek a mixujte, dokud se všechny ingredience dokonale nepropojí. Takto vzniklé těsto nechte odpočinout v lednici alespoň po dobu jedné hodiny. Vyválejte těsto cca na 3 mm, formu na dort vymažte máslem, položte na ni těsto a propíchejte vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů po dobu 10-15 minut.

Poleva:

Rozehřejte čokoládovou polevu společně s máslem. Vejce společně s cukrem šlehejte, dokud nebudou obě ingredience perfektně propojeny, přidejte rozehřátou čokoládu s máslem. Šlehejte, dokud nevznikne dokonalá hmota, poté přidejte balzamikový krém Kalamáta Papadimitrou s citronem a pomerančem. Takto zhotovenou náplň nalijte na korpus, pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních po dobu 10-12 minut a necháme vychladnout.

Dort podáváme lehce zakápnutý balzamikovým krémem s pomerančem a citronem, ozdobíme pomerančem a posypeme kakaem.

   
26.10.2015 - Mlsání - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [2] Ľubica [*]

    chodím nejčasteji do Alberta a billy, tak tam kouknu jestli je mají, moc se mi libíSml59Sml59

    superkarma: 0 27.10.2015, 01:34:50
  2. [1] bobani [*]

    Musím se podívat kde se dají koupit

    superkarma: 0 26.10.2015, 09:01:56

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme