Dnešní téma se může stát i inspirací, co s sebou k jídlu na dovolenou. Za dva týdny se na ní chystá čtenářka Heather, tak jí přejeme, ať ji prožije co nejlépe a děkujeme za příspěvek.

Zdravím redakci :-) Dnešní téma se mi hodí, protože právě přemýšlím, co a jak zabalit a nachystat, protože za dva týdny je dovča tady…

Zamluvili jsme si apartmán v Itálii. A v apartmánech či studiích je většinou strava vlastní.

Nehodlám se s ničím vyvářet a trávit léto v kuchyni. Manžel si rád pochutná, ale spokojí se i s málem, takže nemám obavy, že bude denně vyžadovat svíčkovou a domácí knedlík.

Na snídani máme rádi čerstvé pečivo a kávu a to se ani do vaření počítat nedá. A „větší“ jídla si zařídíme půl na půl – párkrát si zajdeme na jídlo do restaurace, párkrát spácháme něco sami. Ovšem žádná nadívaná husička – mám v plánu vzít s sebou balení těstovin s instantní omáčkou, dva pytlíky rýže na rizoto a hotovo… V jižních zemích mají úžasné pečivo, zeleninu a ovoce mnohem lepší než u nás, tak proč bych to měla tahat z domu?

Upřímně – sedět na pláži s řízkem v jedné ruce a se škopkem ve druhé? Proti gustu…(však to znáte)…ale tohle vážně ne. Připadá mi, že bych tím zabila kouzlo přímořské atmosféry. Já potřebuju cítit ve vzduchu ryby, vůni čerstvého ovoce a večer si dát skleničku vínka, které v Itálii teče proudem...

Ježiši, jak já se těším, až si za šumu moře objednám víno a zlehka opražené kalamáry!

Heather

Pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven.

Takovou idylku bych si také nechala líbit... ale mně vyhovuje i dovolená v tuzemsku. Počasí nám přeje, koupání v rybníku také není k zahození a k vínu mi stačí olivy

A co vy, milé ženy-in? Už máte dovolenou za sebou, nebo se na ni teprve těšíte? Máte představu, jak se budete stravovat? Vychutnáte si místní speciality jako Heather, nebo si budete vařit? Co s sebou balíte k jídlu, když cestujete do ciziny? Poraďte naší čtenářce.

Pište své příspěvky na dnešní téma na: redakce@zena-in.cz

 

Reklama