Rodina

Autosedačky Cybex: nejlepší hodnocení v testech bezpečnosti

V průběhu listopadu realizoval německý automotoklub ADAC ve spolupráci se spotřebitelskou organizací Stiftung Warentest další kolo testování bezpečnosti dětských autosedaček. Z hodnocení vyšly opět úspěšně autosedačky Cybex, konkrétně modely Solution X-fix a Pallas fix, které ve svých kategoriích zvítězily. Ač patří obě sedačky mezi starší modely značky Cybex, dokázaly, že kvalitou i designem obstojí i mezi novými autosedačkami.

Model Cybex Solution X-fix,který ocenění v testech získal již v roce 2009, obdržel v kategorii II/III známku 1,9 a stal se tak jejím vítězem. Sedačka je vybavena patentovanou polohovatelnou opěrkou hlavy, která brání v případě bočního nárazu pádu hlavy dítěte dopředu, a systémem boční ochrany. Přízvisko fix z názvu dává vědět, že jde sedačka nasadit na isofixové úchyty.

sedačka

Sedačka Cybex Pallas-fix zvítězila s hodnocením 2,1 v kategorii I/II/III. Pallas-fix v sobě spojuje dvě sedačky v jedné a pro dítě ji tak můžete používat od devíti měsíců do 12 let. Ve skupině I se Pallas používá s bezpečnostním pultíkem, který v případě potřeby pomáhá tlumit náraz. Když dítě dosáhne váhy zhruba 15 kg, pult se jednoduše sundá a z autosedačky Pallas-fix se stává model Solution X-fix.

Cybex, společnost s původem českým majitelem a zakladatelem, získala do dnešního dne již více než 100 ocenění za bezpečnost, design a inovaci a pravidelně získává se svými autosedačkami dobré výsledky i v hodnotících testech ADAC.

Autosedačky s nejlepším hodnocením:

CYBEX Solution X-fix
- skupina II/III, 15 - 36 kg, cca 3-12 let
- celosvětově patentovaná nastavitelná opěrky hlavy do 3 poloh
- systém optimální lineární ochrany proti bočnímu nárazu
- isofix konektory
- snímatelný a ručně pratelný potah do 30°C
- ventilační průduchy proti pocení
- cena: 3.190 Kč

CYBEX Pallas-fix
- skupina I/II/III, 9 - 36 kg, cca 9 měsíců - 12 let
- systém optimální lineární ochrany proti bočnímu nárazu
- patentovaný protinárazový pult, zesílené boční strany
- nastavitelná opěrky hlavy do 3 poloh
- isofix konektory

   
16.12.2011 - Děti - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [30] erarigi [*]

    Sedačky jsou pěkně barevně sladěné.

    superkarma: 0 20.12.2011, 15:06:36
  2. avatar
    [29] ondrasek74 [*]

    Sedačky vypadají moc hezky a cenová relace je taky dobrá. DTest už by se zase mohl pustit do testování autosedaček, protože to je stále třeba.

    superkarma: 0 18.12.2011, 21:00:59
  3. avatar
    [28] denkas [*]

    Vypadají šikovně .Ale nemám malý děti a vnoučatům musí pořídit rodičové.

    superkarma: 0 18.12.2011, 19:16:42
  4. avatar
    [27] dasena [*]

    autosedačky jsou nutnost

    superkarma: 0 17.12.2011, 16:05:05
  5. avatar
    [26] blesksoft [*]

    bez sedačky ani metr, manžel mi nadává že jsem ujetá, ale já si na tom trvám děti jedině v sedačce jinak jdu pěšky

    superkarma: 0 17.12.2011, 10:11:50
  6. [25] járuš1 [*]

    jsou potřeba

    superkarma: 0 16.12.2011, 20:24:42
  7. avatar
    [24] ladouch [*]

    Vypadají vzhledově moc hezky a jestli jsou i tak bezpečné pak super.

    superkarma: 0 16.12.2011, 19:13:20
  8. avatar
    [23] ekleinovka [*]

    Jsou moc pěkné jestliže prošly testem,jsou i bezpečné

    superkarma: 0 16.12.2011, 19:08:11
  9. [22] jithule [*]

    vypadají dobře

    superkarma: 0 16.12.2011, 18:20:30
  10. avatar
    [21] hubajda [*]

    vypadaj hezky ale mas uz velke ditko a sedacku nepotrebujem

    superkarma: 0 16.12.2011, 17:27:36
  11. [20] jerenika [*]

    ...nene, mě se líbí jiný typ Sml54

    superkarma: 0 16.12.2011, 16:39:02
  12. [19] Jala [*]

    Taky mám pocit, že se to tu stále opakuje.

    Ale pro někoho určitě inspirativní.

    superkarma: 0 16.12.2011, 16:30:27
  13. [18] Bébéčko [*]

    Vypadají skvěle

    superkarma: 0 16.12.2011, 15:54:40
  14. avatar
    [17] babicka11 [*]

    vypadají moc pěkně ...Sml22

    superkarma: 0 16.12.2011, 14:41:39
  15. [16] kajinek [*]

    taky se mi líbí a i cena není přemrštěná

    superkarma: 0 16.12.2011, 14:20:55
  16. [15] mapela [*]

    Bezpečné a ještě k tomu pěkné, ďábelská kombinace.

    superkarma: 0 16.12.2011, 14:19:40
  17. avatar
    [14] honzik101 [*]

    než něco koupím, sháním testy a informace, autosedačka je nutnost a koupit ji špatně na to nejsou peníze

    superkarma: 0 16.12.2011, 12:09:01
  18. [13] Evuska007 [*]

    Tak na bezpečení se určitě nedá šetřit! Raději dražší autosedačku, než volit levnější a pak si to celý život vyčítat, když se něco stane.

    superkarma: 0 16.12.2011, 11:07:53
  19. [12] myska1 [*]

    vypadají skvěle a i cena přijatelná.........

    superkarma: 0 16.12.2011, 10:46:24
  20. [11] Jarulka [*]

    vypadají dobře, ale my máme Romer a jsme spokojení

    superkarma: 0 16.12.2011, 10:17:33
  21. avatar
    [10] delfi.na [*]

    to už tady bylo, ne?

    superkarma: 0 16.12.2011, 09:32:17
  22. [9] MagdalenaKar [*]

    asi dobré, pro děti nutnostSml16Sml16

    superkarma: 0 16.12.2011, 09:25:02
  23. [8] Saritka [*]

    Pro děti budou bezvadné.Sml22

    superkarma: 0 16.12.2011, 08:58:18
  24. [7] Boženečka [*]

    vypadají opravdu bezpečně

    superkarma: 0 16.12.2011, 08:52:33
  25. [6] Luďka [*]

    vypadají dobře, ale  pultík jsme mít nemohli, malé to vadilo Sml22

    superkarma: 0 16.12.2011, 08:51:32
  26. [5] Simic [*]

    vypadají dobře...

    superkarma: 0 16.12.2011, 08:25:29
  27. [4] FAXÍK [*]

    tyto autosedačky vypadají bezpečně

    superkarma: 0 16.12.2011, 08:10:41
  28. avatar
    [3] blesksoft [*]

    Tu s tím pultíkem jsme chtěli koupit a holka dostala hysterák , protože jí tam strašně vadil nakonec jsme vybrali podle jejího uvážení Sml16

    superkarma: 0 16.12.2011, 07:10:39
  29. [2] lidicka [*]

    Máme autosedačku zatím pro ty nejmenší miminka od 0 do 1 roku, a pak budeme muset pořídit větší, pravděpodobně tuhle značkuSml16

    superkarma: 0 16.12.2011, 06:47:21
  30. [1] dadma [*]

    Dcera jí pro malého má a je to dobrá autosedačka.Mě tam,ale vadí ten pultík, že musí mít ručičky zdvižené pořád  nahoru. Vnuk si již zvykl.

    superkarma: 0 16.12.2011, 00:38:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme