Na český trh přichází novinka v podobě sójové alternativy klasické smetany na vaření s názvem Alpro® soya Cuisine. Jde o plnohodnotnou, 100% rostlinnou alternativou běžné smetany. Hodí se zejména k přípravě krémových polévek nebo omáček, které se díky ní promění ve zdravější, odlehčený pokrm, aniž by se to projevilo na výsledné chuti. 

Alpro® soya CuisineNová Alpro® soya Cuisine je ideální pro přípravu tradičních českých pokrmů. Skvěle chutná v klasické kulajdě, v houbové omáčce, s těstovinami nebo se zapečenými brambory a je z ní i vynikající svíčková omáčka. Díky Alpro® soya Cuisine jsou tato jídla mnohem lépe stravitelná. Navíc představuje cenný zdroj zdravých bílkovin rostlinného původu, které pomáhají přirozeně snižovat hladinu cholesterolu. Neobsahuje žádná umělá barviva, konzervanty ani umělá sladidla a vyrábí se ze sójových bobů, které nebyly geneticky modifikované.

Díky kvalitnímu obalu Tetra pack není nutné uchovávat  Alpro soya Cuisine v ledničce, takže si můžete vytvořit dostatečné zásoby a mít ji vždy po ruce!K dostání je v praktické krabičce s uzavíratelným víčkem o obsahu 250 ml v síti drogerií DM a ve vybraných obchodních řetězcích.

Vyzkoušejte tradiční recept se sójovou variantou smetany a uvidíte, že zdraví může chutnat!

SÓJOVÁ KULAJDA

Ingredience

Kulajda

4 porce: 80ml oleje, 60g hladké mouky, 1,5l kuřecího vývaru, 4 brambory, hrst sušených (předem namočených) nebo čerstvých pokrájených hub, 100ml octa, 80g cukru, 250ml smetany Alpro soya, svazek čerstvého kopru, 4 vejce

Postup

Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme houby a po chvilce zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a octem. Povaříme. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Vaříme cca. 20 minut, až brambory změknou. Dochutíme pepřem, solí a cukrem, abychom docílili typické sladkokyselé chuti, a zjemníme Alpro soya smetanou. Nakonec přidáme nasekaný kopr. Podáváme se zastřeným vejcem.

Na zastřené vejce dáme do hrnce vařit vodu. Přidáme lžíci octa. Vodu mícháme vařečkou a doprostřed víru vyklepneme vejce. Mícháme opatrně, aby se bílek obalil okolo žloutku. Vaříme 2-3 minuty, aby zůstal žloutek tekutý.

 

Reklama