Vaření

Alpro®soya Cuisine: Vyzkoušejte tradiční české recepty ve zdravější variantě!

Na český trh přichází novinka v podobě sójové alternativy klasické smetany na vaření s názvem Alpro® soya Cuisine. Jde o plnohodnotnou, 100% rostlinnou alternativou běžné smetany. Hodí se zejména k přípravě krémových polévek nebo omáček, které se díky ní promění ve zdravější, odlehčený pokrm, aniž by se to projevilo na výsledné chuti. 

Alpro® soya CuisineNová Alpro® soya Cuisine je ideální pro přípravu tradičních českých pokrmů. Skvěle chutná v klasické kulajdě, v houbové omáčce, s těstovinami nebo se zapečenými brambory a je z ní i vynikající svíčková omáčka. Díky Alpro® soya Cuisine jsou tato jídla mnohem lépe stravitelná. Navíc představuje cenný zdroj zdravých bílkovin rostlinného původu, které pomáhají přirozeně snižovat hladinu cholesterolu. Neobsahuje žádná umělá barviva, konzervanty ani umělá sladidla a vyrábí se ze sójových bobů, které nebyly geneticky modifikované.

Díky kvalitnímu obalu Tetra pack není nutné uchovávat  Alpro soya Cuisine v ledničce, takže si můžete vytvořit dostatečné zásoby a mít ji vždy po ruce!K dostání je v praktické krabičce s uzavíratelným víčkem o obsahu 250 ml v síti drogerií DM a ve vybraných obchodních řetězcích.

Vyzkoušejte tradiční recept se sójovou variantou smetany a uvidíte, že zdraví může chutnat!

SÓJOVÁ KULAJDA

Ingredience

Kulajda

4 porce: 80ml oleje, 60g hladké mouky, 1,5l kuřecího vývaru, 4 brambory, hrst sušených (předem namočených) nebo čerstvých pokrájených hub, 100ml octa, 80g cukru, 250ml smetany Alpro soya, svazek čerstvého kopru, 4 vejce

Postup

Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme houby a po chvilce zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a octem. Povaříme. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Vaříme cca. 20 minut, až brambory změknou. Dochutíme pepřem, solí a cukrem, abychom docílili typické sladkokyselé chuti, a zjemníme Alpro soya smetanou. Nakonec přidáme nasekaný kopr. Podáváme se zastřeným vejcem.

Na zastřené vejce dáme do hrnce vařit vodu. Přidáme lžíci octa. Vodu mícháme vařečkou a doprostřed víru vyklepneme vejce. Mícháme opatrně, aby se bílek obalil okolo žloutku. Vaříme 2-3 minuty, aby zůstal žloutek tekutý.

 

   
10.09.2012 - Vaření - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [46] Martina59 [*]

    Maminy recepty mám nejraději

    superkarma: 0 08.06.2013, 16:02:06
  2. avatar
    [45] blesksoft [*]

    škoda že je to tak drahé mně vše sojové moc chutná

    superkarma: 0 01.12.2012, 21:09:57
  3. [44] ova9 [*]

    nemusi byt spatne..........motivace vyzkouset

    superkarma: 0 25.09.2012, 17:04:15
  4. avatar
    [43] Yannize [*]

    tak jsem si koupila na ochutnání dvě balení ochuceného mléka a musím říct, že mi opravdu chutná Sml58 zatím mám teda vypitou jen čokoládovou variantu. pořád je tu ale ta cena..

    superkarma: 0 13.09.2012, 08:46:22
  5. avatar
    [42] hubajda [*]

    ladouch — #25 ten muj jo ale jen restovanou a nebo pridanou v rizotu ale jak je v omajde tak take ne

    superkarma: 0 10.09.2012, 23:29:51
  6. avatar
    [41] hubajda [*]

    PEPI11 — #36 ja jsem kupovala sojove mleko susene v lekarne kdyz byla cacorka mala a byla nemocna

    superkarma: 0 10.09.2012, 23:28:26
  7. avatar
    [40] makahi [*]

    Sice se snažím jíst zdravě, ale sója mě tedy ani trochu nelákáSml23

    superkarma: 0 10.09.2012, 22:16:30
  8. avatar
    [39] margot [*]

    sojanézu znám z obchodů Country Life, je ňamy.. jen to sojové mléko vyzkoušet odvahu nemám

    superkarma: 0 10.09.2012, 21:05:45
  9. avatar
    [38] blesksoft [*]

    Yannize — #16 pokud někomu chutná sojové mléko tak i tohle nepřijde mi tak umělohmotný jak ochucený normální - já si dělala doma sama sojové mléko z bobů ono se tenkrát ještě neprodávalo a byly sehnat jen boby

    superkarma: 0 10.09.2012, 19:13:04
  10. avatar
    [37] daska59 [*]

    Musela bych přelepit název aby nebylo zjištěno, že je to sója Sml30

    superkarma: 0 10.09.2012, 18:06:32
  11. [36] PEPI11 [*]

    Už jsem měla sojové mléko v prášku. Připravuje se jako sunar, a není špatné, docela mi chutná. Tu šlehačku jsem ještě v obchodě neviděla, ale když uvidím, tak vyzkouším Dosti používám sojové granule, ty přidávám do mletého masa, nebo sojové kostky, ty zase k masu na nudličky, restované nebo v masové šťávě. Je to dobré.

    1. na komentář reaguje hubajda — #41
    superkarma: 0 10.09.2012, 17:33:13
  12. [35] denisa23 [*]

    Někde jsem ji už zahlédla,určitě koupím.

    superkarma: 0 10.09.2012, 17:26:05
  13. avatar
    [34] ekleinovka [*]

    Tuhle sojovou smetanu jsem ještě neěla čest potkat,zavítám do Tesca a skouknu,jsem zvědavá,jak mi bude chutnatSml22

    superkarma: 0 10.09.2012, 17:23:34
  14. [33] jithule [*]

    asi vyzkouším

    superkarma: 0 10.09.2012, 17:06:29
  15. avatar
    [32] capkova [*]

    Tak kulajdu si udělám ráda.

    superkarma: 0 10.09.2012, 16:05:26
  16. [31] V19 [*]

    vyskúšamSml67

    superkarma: 0 10.09.2012, 15:48:59

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] Hanula [*]

    Sml16mám ráda sojové výrobky - vyzkouším

    superkarma: 0 10.09.2012, 15:35:55
  2. avatar
    [29] arminka [*]

    tajnostii — #28 já také ne e Sml23Sml30

    superkarma: 0 10.09.2012, 14:30:19
  3. avatar
    [28] tajnostii [*]

    Soju nemusímSml23Sml23Sml23

    1. na komentář reaguje arminka — #29
    superkarma: 0 10.09.2012, 14:27:01
  4. [27] Trefa [*]

    Trefa:pripravky ze soji nepouzivam.to zrovna nemusim.

    superkarma: 0 10.09.2012, 14:18:28
  5. avatar
    [26] Kytinkak [*]

    soju moc nemusím, zatím jsem k ní cestu nenašlaSml23

    superkarma: 0 10.09.2012, 14:08:03
  6. avatar
    [25] ladouch [*]

    kimil — #18 Jsem na tom stejně a mí chlapi soju odmítají.Sml23Sml23

    1. na komentář reaguje hubajda — #42
    superkarma: 0 10.09.2012, 14:07:01
  7. [24] jija [*]

    Já ji používám na polévky a omáčky, vnuk je alergický na kravské mléko

    superkarma: 0 10.09.2012, 13:40:20
  8. avatar
    [23] Yannize [*]

    já nevim, tomu mlsnýmu bídákovi jídla se sebemenším podílem smetany nejedou. natož sojový Sml30

    ale já to možná někdy zkusím. a vůbec, na kulajdu mám zálusk už dlouho, mňam! Sml59

    superkarma: 0 10.09.2012, 13:27:57
  9. avatar
    [22] hubajda [*]

    Introvertka — #2 myslim ze aj Lenka Korinkova pouziva sojovou smetanu

    superkarma: 0 10.09.2012, 13:17:21
  10. avatar
    [21] hubajda [*]

    Krupová — #17 presne tak zalezi hodne na ochuceni

    superkarma: 0 10.09.2012, 13:15:33
  11. avatar
    [20] hubajda [*]

    Yannize — #16 ja jsem mleko nemela tak nemohu poradit kupuji jen maso a obcas boby

    superkarma: 0 10.09.2012, 13:14:58
  12. [19] jerenika [*]

    Značka Alpro®soya, je u nás velmi oblíbená Sml67

    superkarma: 0 10.09.2012, 13:00:06
  13. [18] kimil [*]

    jídla ze soji sním, ale nic mi neříkají

    1. na komentář reaguje ladouch — #25
    superkarma: 0 10.09.2012, 12:37:36
  14. avatar
    [17] Krupová [*]

    soju mám ráda, ale je důležité ji umět dobře dochutit

    1. na komentář reaguje hubajda — #21
    superkarma: 0 10.09.2012, 12:37:31
  15. avatar
    [16] Yannize [*]

    hubajda — #12 blesksoft — #11  jéé, tak to určitě budete vědět, jak chutnají ta ochucená sojová mlíka..? stojí to za ty peníze? Sml58

    1. na komentář reaguje hubajda — #20
    2. na komentář reaguje blesksoft — #38
    superkarma: 0 10.09.2012, 12:30:38
  16. [15] honzule8 [*]

    sója mi moc nejede, ale třeba to vyzkouším a uvidímSml36

    superkarma: 0 10.09.2012, 11:52:36
  17. avatar
    [14] saruz [*]

    Sojové výrobky mám ráda. Sml22

    superkarma: 0 10.09.2012, 09:54:42
  18. [13] Roland [*]

    Danulka K. — #4 Mě také moc nechutnalo, ale možná jde o zvyk. Mě se zdá takové nevýrazné.

    superkarma: 0 10.09.2012, 09:27:39
  19. avatar
    [12] hubajda [*]

    blesksoft — #11 ja take

    1. na komentář reaguje Yannize — #16
    superkarma: 0 10.09.2012, 09:27:30
  20. avatar
    [11] blesksoft [*]

    já mám soju a výrobky z ní moc ráda

    1. na komentář reaguje hubajda — #12
    2. na komentář reaguje Yannize — #16
    superkarma: 0 10.09.2012, 09:15:42
  21. avatar
    [10] vmarta [*]

    kulajdu dělám..al klasiku...soju nemusím

    superkarma: 0 10.09.2012, 08:24:53
  22. [9] musilovahana [*]

    Myslíte, že je to opravdu zdravější?

    superkarma: 0 10.09.2012, 08:07:55
  23. [8] magic11 [*]

    používala jsem jen sojové boby, zkusím i tohle, jako alternativu Sml22

    superkarma: 0 10.09.2012, 08:05:33
  24. avatar
    [7] Žofie [*]

    Já kulajdu ano, ale raději "po staru"

    superkarma: 0 10.09.2012, 07:48:43
  25. avatar
    [6] Jindriska8 [*]

    Kulajdu vařím ,ale cibulku dávám na máslo a přidávám mléko,určitě se sojovou smetanou vyzkouším.Sml22

    superkarma: 0 10.09.2012, 07:18:27
  26. [5] step1 [*]

    Sójové výrobky občas používám, takže určitě vyzkouším.

    superkarma: 0 10.09.2012, 06:58:54
  27. [4] Danulka K. [*]

    Sojové maso jsme jednou ochutnali, ale už nikdy více.

    1. na komentář reaguje Roland — #13
    superkarma: 0 10.09.2012, 06:57:54
  28. avatar
    [3] LudPa [*]

    U nás se sója nepoužívá vůbec.

    superkarma: 0 10.09.2012, 06:46:06
  29. avatar
    [2] Introvertka [*]

    ani jsem nevěděla, že existuje sojová smetana, jinak sojová kulajda vypadá na fotce velice chutně Sml67

    1. na komentář reaguje hubajda — #22
    superkarma: 0 10.09.2012, 06:18:27
  30. [1] lidicka [*]

    Sojovou smetanu jsem ještě neměla možnost použít ale sojové maso a tofu používámSml22

    superkarma: 0 10.09.2012, 05:59:14

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme