Vaření

Alpro Menu: Vaříme se sójou

Sójové výrobky Alpro jsou ideální ingrediencí pro milovníky moderní kuchyně, kvalitních potravin a zdravého životního stylu. S jejich pomocí lze vykouzlit kompletní odlehčené menu od předkrmu až po lahodný dezert. Lze z nich připravit úžasné koktejly, výživné snídaně, svačinky nebo skvělý oběd či večeři. Sójové nápoje Alpro, sójová alternativa smetany Alpro Cuisine i sójové dezerty se velmi snadno zakomponují do nejrůznějších receptů a obohatí tak každodenní jídelníček. Se sójou se zkrátka otevírají nové kulinářské obzory - stačí jen vyzkoušet recepty se sójovými výrobky Alpro a užít si vitalitu z přírody i ve své kuchyni.

Výrobky Alpro neobsahují žádná umělá barviva, konzervanty ani umělá sladidla. Vyrábí se ze sójových bobů, které nejsou geneticky modifikované. Kvalitní obaly umožňují uchovávat neotevřené výrobky Alpro při pokojové teplotě, díky čemuž se ušetří místo v ledničce a není problém vytvořit si dostatečnou zásobu a mít tak výrobky vždy po ruce, připravené k použití do oblíbených receptů. Díky Alpro výrobkům jsou připravená jídla lehce stravitelná a představují vhodnou součást vyváženého a pestrého jídelníčku.

Vyzkoušejte například Květákový krém s pestem a křupavými krutony

Co budete potřebovat:

Alpro sója

  • 500 g květáku
  • 300 ml Alpro Cuisine
  • 700 ml Alpro Original
  • 1menší cibule
  • 2 plátky toustového chleba
  • 40 g sušených rajčat
  • 1stroužek česneku
  • olivový olej
  • muškátový oříšek
  • sůl

Osmahněte cibuli, přidejte rozebraný květák, orestujete a zalijte Alpro Cuisine a Alpro Original. Osolte a přidejte špetku muškátového oříšku. Po změknutí rozmixujte tyčovým mixérem, podle potřeby zahustěte jíškou a dobře provařte. Toustový chléb nakrájejte na hranolky, pokapejte je olivovým olejem a v troubě opražte dozlatova. Ze sušených rajčat, olivového oleje a rozdrceného česneku připravte pomocí tyčového mixéru pesto, které i s krutony podávejte společně s polévkou.

Další skvělé recepty najdete na stránkách www.alpro.com/cz

alpro soja

TIPY&TRIKY pro práci a vaření se sójovými výrobky Alpro

  • Na rozdíl od klasického kravského mléka a smetany nemají Alpro nápoj a Alpro Cuisine tendenci srážet se v kyselém prostředí, přesto se doporučuje před přilitím Alpro výrobků omáčku nebo polévku důkladně prohřát. Pokud by přeci jen došlo k oddělení, stačí jednoduše zahustit jíškou a povařit.
  • V jednoduchosti je krása! Většinou stačí přidat jen pár ingrediencí, které dotáhnou výrobky Alpro k dokonalosti a vytvoří lahodný a originální pokrm, vyzkoušejte například nespočetné varianty koktejlů s Alpro nápoji (např. rozmixujte jeden banán s 250 ml čokoládového sójového nápoje Alpro Chocolate).
  • Při vaření mějte výrobky vždy vychlazené, bude se vám s nimi lépe pracovat.

Více inspirace na skvělé koktejly najdete na stránkách www.alpro.com/cz/napoj

alpro

   
04.03.2013 - Vaření - autor: RED

Komentáře:

  1. avatar
    [14] ladouch [*]

    sója nám nechutná.Sml80

    superkarma: 0 14.03.2013, 18:10:41
  2. [13] jithule [*]

    budu muset zkusit

    superkarma: 0 14.03.2013, 17:31:48
  3. [12] ova9 [*]

    .neznam, ale urcite vyzkousim.......

    superkarma: 0 07.03.2013, 22:49:08
  4. avatar
    [11] Kájina [*]

    Ja je pouzivam a jsem moc spokojena :-)

    superkarma: 0 06.03.2013, 21:36:04
  5. [10] ZWETTLEROVAIVANAG [*]

    nedelam.soja u nas nema uspech jedine klasikuSml59Sml59

    superkarma: 0 05.03.2013, 10:44:21
  6. [9] Klára Křížová [*]

    tato smetana je velmi dobrá, vyzkoušeli jsme v redakci

    superkarma: 0 04.03.2013, 22:27:36
  7. avatar
    [8] daska59 [*]

    Dávám přednost klasice, smetana a kravské mléko se nahradit nedají.

    superkarma: 1 04.03.2013, 18:55:40
  8. avatar
    [7] verajelin [*]

    Dobrý den.

    Mohla bych to mléko zkusit, protože jinak mléko nepiju, jen kefírové. Nemám žlučník. Mléko jsem nepila až do 18  let. Narodila jsem se za války a po válce nás naši rodičen dali na prázdniny na vesnici - do Ramzové. Tam na statku měli všelijaký dobytek a také krávy. Můj bratr pil mléko z kravskho vemene. Já jsem to odmítala, bylo mi necelých 6 let. Všichni se všemožně snažili, abych to kravské mléko alespoň polkla, tak si vymýšli různá zvířata od kterých jako to mléko bylo. Nechala jsem se nachytat až na "kohouta". A stálo mě to málem život. Zvracela jsem týden. Ono totiž bylo silné a já odchovaná na válečné normě mléka jsem to prostě "odnesla". Ale přežila. Po té 18 jsem zase pila 3 litry mléka denně. Teplé se škraloupem. 

    Tak to zkusím, snad mě to zase nepoloží.

    Mějte hezký den.

    superkarma: 0 04.03.2013, 18:11:15
  9. [6] Trefa [*]

    Trefa:soja u nas nema uspech.

    superkarma: 0 04.03.2013, 17:57:58
  10. avatar
    [5] Jindriska8 [*]

    Nezkoušela jsemSml23

    superkarma: 0 04.03.2013, 14:47:08
  11. avatar
    [4] ekleinovka [*]

    Smetanu používaj mladí.... My klasiku

    superkarma: 0 04.03.2013, 13:57:14
  12. [3] magic11 [*]

    zkusila jsem koupit smetanu, tak uvidím..

    superkarma: 0 04.03.2013, 10:00:44
  13. avatar
    [2] tajnostii [*]

    Nevím,to jsem nezkoušelaSml23

    superkarma: 0 04.03.2013, 09:41:17
  14. [1] lidicka [*]

    Sojovou smetanu jsem ž měla, je dobrá v polévce či omáčce není žádný rozdílSml23

    superkarma: 0 04.03.2013, 06:26:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme