Od domácí bábovky s rozinkami naloženými v rumu zdravím všechny, které ještě stále nezdolaly reklamy na práškové brambory a instantní vepřovou kýtu!

Dnes bych ráda, abyste mi pomohly s malou soukromou statistikou oblíbenosti rychlých, ve vodě rozpustných pokrmů.

  • Jak jsme na tom v naší zemi s náhražkami poctivých omáček a pravých na topení sušených nudlí?
  • Kolik z nás ještě vůbec umí udělat svíčkovou a kynuté knedlíky?
  • Kdo z vás má sešit s recepty ještě po babičce a také ho používá?
  • Kolikrát týdně se uchýlíte k polévce z pytlíku?
  • Jak by se tvářil se váš partner, kdybyste mu předložily játrové knedlíčky jako od maminky, spolu se sušenou mrkví, plnou glutamátu?
  • Jak se vám líbí reklamy s pohodovou rodinkou živící se zásadně rychloomáčkami, které zvládne umíchat pomalu i batole?
  • Řešíte při nákupu množství přidaných látek do pokrmů, uvedených na obalu?
  • Co si myslíte o jejich vlivu na naše zdraví?

To všechno a ještě jistě mnohem víc je dnešním tématem dne, které lze shrnout vlastně do jedné otázky.

Jak jsme na tom kuchyni s poctivostí?

Na vaše postřehy a názory, případně na různé kuchařské vychytávky a fígle, čekám na známém e-mailu redakce@zena-in.cz

Reklama