Bulvár

A jeden skvělý recept nejen na gril


Milé Ženy-inky, kuchařinky!
V jednom dnešním článku jsem se zmínila o různých masíčkách, které moje teta opravdu skvěle připravuje různým marinováním a grilováním. Jako každá hospodyně se o recepty zajímám, a recept MARINOVANÉ PLÁTKY Z KRKOVICE S FAZOLKAMI,  který vám napíšu, jde udělat nejenom na grilu, ale i v domácí kuchyni. V tom vidím jeho výhodu. Gril doma nemám, a tak už  recept „prošel" i mojí kuchyní na pánvičce.

Na 4 porce potřebujeme: 4 plátky krkovičky, 4 stroužky česneku, sůl, olivový olej na marinádu, čerstvé nebo sušené bylinky (rozmarýn, dobromysl), 1 červenou papriku, 500 g bílých fazolek, olej na pečení.

- Fazole namočíme nejlépe přes noc do studené vody a uvaříme. (Pod vodou by měly být zatopené a nevaří se zprudka). Solí se až po uvaření, jinak by ztvrdly, případně je omastíme. Plátky krkovičky opláchneme, ostrým nožem částečně odřízneme kost od masa, aby se lépe propekly, mírně naklepeme a podle chuti osolíme.

- Česnek oloupeme a prolisujeme, bylinky nasekáme nebo rozdrtíme. Záleží na tom, zda máme k dispozici čerstvé nebo sušené, a pak je důkladně promícháme s olivovým olejem. Maso jimi potřeme a necháme do druhého dne marinovat. Občas je také můžeme obrátit.

- Z marinovaného masa nejprve setřeme směs bylin s česnekem, které odložíme do mističky. Krkovičky opékáme zvolna na rozehřátém oleji (buď na pánvi) nebo venku na grilu. Při pečení je obracíme, aby se dobře propekly z obou stran. Papriku omyjeme, otřeme a nakrájíme na proužky. Maso při dohotovení znovu potřeme směsí odložených bylin, které jsme předtím setřeli, neboť by se při pečení spálily, a už jen mírně dopékáme.
Krkovičky podáváme s vařenými fazolemi ozdobenými paprikou a snítkami čerstvých bylin.

Chutnají znamenitě - a já vám přeji dobrou chuť!

Ema K.
Milá Emo K.
já vám za všechny ženy-in-hospodyňky děkuji za recept a určitě ho někdy vyzkouším. Jen mě trochu odrazují ty fazole.
   
02.07.2007 - Společnost - autor: Dana Svobodová

Komentáře:

  1. [7] Janickam34 [*]

    Olka — #2 Hm, to si nemyslím. Když už vytáhneme gril, tak maso taky potíráme marinádou, ve které bylo maso před tím naložené, takže obsahuje krev a tak... V tom žáru se všechny případné škodliviny hned zabijou.

    superkarma: 0 17.06.2011, 08:41:59
  2. avatar
    [6] femme [*]

    nic zvláštního, normální grilovačka

    superkarma: 0 02.07.2007, 20:52:37
  3. avatar
    [5] Ťapina [*]

    Meander: Nejsou zásadní

    superkarma: 0 02.07.2007, 17:18:24
  4. avatar
    [4] Meander [*]

    Olka: Pak se to ještě dopéká, takže by to nemělo vadit.

    Ale jsou-li tam fazole zásadní, tak se na stranu příznivců tohoto pokrmu nepřidám, neb fazole naprosto nenávidím.

    superkarma: 0 02.07.2007, 16:37:49
  5. avatar
    [3] Ťapina [*]

    Olka: Vždyť se to ještě dopéká

    superkarma: 0 02.07.2007, 16:37:25
  6. avatar
    [2] Olka [*]

    Nepřipadá mi vhodné potírat upečené maso marinádou setřenou ze syrového masa. Asi bych spíš udělala marinády víc, část odložila, druhou částí marinovala, použitou marinádu vyhodila, a upečené potírala odloženou částí.

    1. na komentář reaguje Janickam34 — #7
    superkarma: 0 02.07.2007, 16:26:49

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme