Diskuze

☼ Vánoční cukroví

Pro všechny, kuchařinky i kuchaříčky.

Tak a je to tu vše tady doufám, že je to vše. I když bábovky asi nejsou vánoční cukroví. Ale snad to tolik nebude vadit.

A budu moc ráda když vložíte i svoje recepty.

23.11.2004 - O jídle a vaření - autor: blondy

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Další příspěvky

Příspěvky:

  1. avatar
    [294] Bugy [*]

    vodfon — #293 Pro slinivkáře : ušlehat bílky

    přidat hrubou mouku(tolik lžic, kolik je bílků

    také tolik cukru.

    Pokud odeznívá záchvat, tak přidat trochu kakaa, jinak raději ne. Případně dát navrh oloupané jablko nastrouhané v malé vrstvě.

    Umíchat a dát mírně péct.

    superkarma: 0 14.12.2009, 17:29:00
  2. avatar
    [293] vodfon, kolie [*]

    Já si letos peču něco dietního pro slinivkáře. Mám akutní zánět a to nesmím ani ořehy, kokos ,čokoládu. To budou vánoce!!! Ani salát s kapremSml31Sml15Sml80

    1. na komentář reaguje Bugy — #294
    superkarma: 0 13.12.2009, 14:37:16
  3. avatar
    [292] vodfon, kolie [*]

    Já si letos peču něco dietního pro slinivkáře. Mám akutní zánět a to nesmím ani ořehy, kokos ,čokoládu. To budou vánoce!!! Ani salát s kapremSml31Sml15Sml80

    superkarma: 0 13.12.2009, 14:37:06
  4. [291] Lojen [*]

    blondy: já už si ho opsala od tchýně.Mám ti ho poslat?

    superkarma: 0 11.12.2006, 21:51:13
  5. avatar
    [290] blondy [*]

    Jo to bych taky chtěla.

    superkarma: 0 11.12.2006, 18:51:11
  6. [289] Lojen [*]

    Sím, kdo děláte ledové cukroví?

    superkarma: 0 05.12.2006, 15:05:35
  7. avatar
    [288] blondy [*]

    Tak 1 cukroví je hotovo, dcerka dělala linecké, jenže ho je už jen půlka

    superkarma: 0 03.12.2006, 17:33:37
  8. avatar
    [287] blondy [*]

    U nás to začne zítra, dnes byla holka v práci a bez ní to nejde, to by ani trouba nepekla. :-))

    superkarma: 0 02.12.2006, 18:53:46
  9. [286] dasad [*]

    jojo, uz je cas zacit. o vikendu se chystam na pecici show s herou do Kika v Letnanech, docetla jsem se o ni na nadoma.cz a pak do toho

    superkarma: 0 29.11.2006, 21:07:59
  10. [285] Lojen [*]

    blondy:
    Já začnu už (spíš až) o víkendu. Jinak začínám až po Mikuláši.

    superkarma: 0 27.11.2006, 18:56:27
  11. avatar
    [284] blondy [*]




    Tak co děvčata, která už začíná péct cukrovíčko?

    superkarma: 0 27.11.2006, 18:25:03
  12. avatar
    [283] peda [*]



    superkarma: 0 20.02.2006, 19:04:01
  13. avatar
    [282] Kristule [*]

    debordelizace mě teď čeká taky,ale nějak se mi do ní nechce

    superkarma: 0 31.10.2005, 12:15:28
  14. avatar
    [281] peda [*]

    Kristule: já taky hned po Mikuláši. Teď si dávám do pucu skříně, dělám velkou debordelizaci a vyhazuju nakupený věci.

    superkarma: 0 31.10.2005, 12:04:45
  15. avatar
    [280] Ja1na [*]

    Buchta pro "blbý" /pardon, to není narážka, u nás v rodině se jí tak říká/

    38 dkg polohrubé mouky
    20 dkg cukru písku
    2 lžičky sody nebo prdopeče
    4 celá vejce
    1 dcl oleje
    1 kompot

    Vše do mísy, kompot i se šťávou, zamíchat, vlít do vymaštěného a vysypaného pekáčku a péct cca při 160 st.

    Dělala jsem ji s jablkovým kompotem, přidala skořici a oříšky a sklidila velký úspěch.

    superkarma: 0 31.10.2005, 11:54:05
  16. avatar
    [279] Kristule [*]

    peda: taky se těším .Kdy začínáš? Já až na mikuláše

    superkarma: 0 31.10.2005, 09:05:24
  17. avatar
    [278] peda [*]

    Tak jsem dneska vylupovala vlašské ořechy na cukroví a taky pročítala recepty co upeču a co ne. Už se to zase blíží. Ale docela se těším.

    superkarma: 0 30.10.2005, 20:50:42
  18. avatar
    [277] Ja1na [*]

    blondy: No, já tě včera hledala a ty jsi nebyla! Nemohla jsem najít bábovky a pak jsem si všimla, že je to napsané na nástěnce, že jsou tady.Včera jsem chtěla tu bábovku upéct, ale po cestě domů jsem koupila makový závin, tak si bábovka hezky spořádaně počká na víkend.

    superkarma: 0 13.10.2005, 07:21:16
  19. avatar
    [276] Petra K [*]

    úplně jsem se lekla, že už pečete na vánoce. Teprve pak jsem si všimla data

    superkarma: 0 12.10.2005, 19:51:40
  20. avatar
    [275] blondy [*]

    Ja1na: oskoušíme, a neunavila jsi se moc?

    superkarma: 0 12.10.2005, 19:25:08
  21. avatar
    [274] Ja1na [*]

    Dostala jsem recept na - prý - výbornou bábovku.Nevím, jestli tu je, ale opakování matka moudrosti.

    Mrkvová bábovka

    350g prosáté polohrubé mouky
    1 prdopeč
    220 g krupicového cukru
    1 vanilkový cukr
    250 ml mléka
    3 vejce
    120 ml rostlinného oleje
    200 g mrkve
    tuk a hrubá mouka na formu
    moučkový cukr na posypání

    Mouku promícháme s prdopečem, přidáme oba cukry a promícháme.Přilijeme mléko s rozšlehanými vejci, olej a dobře promícháme na hladké těsto.Očištěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle a nakonec vmícháme do těsta.
    Bábovkovou formu vymazat, vysypat, opatrně vlít těsto.Pečeme v předehřáté troubě při 160st.C zhruba 50 min.Po upečení necháme krátce vychladnout a pak vyklopíme na drátěnou mřížku. Před podáváním pocukrujeme.

    Uf, psala jsem to asi dýl, než se to ve skutečnosti dělá!

    superkarma: 0 12.10.2005, 15:40:23
  22. avatar
    [273] ginile [*]

    . Můžete se nechat inspirovat například receptem na išelské dortíčky.

    22.12. 2004 12:32
    K přípravě tohoto cukroví budeme potřebovat 14 dkg másla, 14 dkg hladké mouky, 8 dkg moučkového cukru, 8 dkg strouhaných oříšků nebo mandlí, trochu citrónové kůry a skořice.

    Postup
    Změklé máslo smícháme s moukou, cukrem a oříšky (mandlemi) a přidáme kůru se skořicí. Z těsta vykrajujeme kolečka, která dáme upéct v mírně vyhřáté troubě. Po upečení cukroví necháme vychladnout a slepujeme ořechovou nádivkou.

    Ořechová nádivka
    K přípravě nádivky potřebujeme 14 dkg ořechů, 1/8 litru mléka, 8 dkg másla a 8 dkg vanilkového cukru. Ingredience utřeme a vzniklou směsí slepíme upečená kolečka.

    Hotové cukroví můžeme polít čokoládou na vaření a ozbobit půlkou mandle.


    superkarma: 0 22.12.2004, 20:48:21
  23. avatar
    [272] Lenule [*]

    Atabe: to zkusím, já podobně dělám kokosový kmen.
    1 sáček kokosu, plechovka salka, sáček piškotů rozdrtit, rum podle chuti, kakao
    všechno smíchám, pokud mám potravinářskou barvu, tak rozdělím na 4 části, obarvím na červeno, žluto, kakaem na hnědo, jeden nechám. Udělám válečky,asi dvakrát přeložím, aby se vrstvy promíchaly a udělaly mozaiku a vyšoulám dva kokosové kmeny, obalím v kokosu. Pokud nemám barvivo, tak dělám jenom hnědobílé.
    Zkoušela jsem i tatra mléko neoslazené místo Salka a taky to šlo, bylo to míň sladké, ale chtělo to víc kokosu, Salko je hustější.

    superkarma: 0 22.12.2004, 11:11:29
  24. avatar
    [271] Ja1na [*]

    Atabe: Tak to bude asi nejjednodušší. Ještě jsem se do toho nepustila, zkusím. Díky!

    superkarma: 0 22.12.2004, 09:46:09

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [270] Atabe [*]

    Jestli mohu se svým receptem na Rafaelo: smíchám plechovku salka a sáček kokosu (200 g), nechám do druhého dne v lednici rozložit. Potom z toho dělám koule, do kterých dávám půlku oloupané mandle. Potom ještě obalím v kokosu. Žádné máslo, žádný tuk, modeluje se to skvěle. Jednu dávku už mi doma snědli, musela jsem dělat znovu.
    Tak ať vám chutná......

    superkarma: 0 22.12.2004, 09:39:49
  2. avatar
    [269] Ja1na [*]

    Všem, všem, všem, pekařkám i cukrářkám - přeji krásné, pokojné vánoce, hodně úspěchů s výtvory ať sladkými či slanými, hodně štěstí a hlavně zdraví v novém roce!

    superkarma: 0 22.12.2004, 08:54:37
  3. avatar
    [268] Ja1na [*]

    Lenule: Já si myslím, že je to skoro jedno, jakou šťávičku tam dáš, ona ta 1 lžička takovou paseku nenadělá.Tam je hlavní med a rum.
    Když jsme si to udělaly v práci, prošel šéf - vždycky chodí po čuchu- a prý co to tu tak voní. No a my že čajiček s medem. Odpověď zněla: no to by mě zajímalo, kde ty včeličky lítaly. Tak jsme mu udělaly taky.

    superkarma: 0 21.12.2004, 14:17:23
  4. avatar
    [267] Lenule [*]

    Ja1na: to bude toho 1/4 litru, normoš čajový hrnek. Akorát doma máme jenom sirup s příchutí kiwi, ten asi zkoušet nebudu. Nebo že by jo?? Aby nebylo

    superkarma: 0 21.12.2004, 13:59:49
  5. avatar
    [266] Ja1na [*]

    Lenule: Jo, my máme takový ty sklenice na čaj na nožičce, tak já nevím, kolik to pojme vody, ale je to jako když si děláš normál čaj do hrnku. Není to ani šálek, ani půllitrák, zeby 1/4 l? Nejspíš. Zkus to, dej vědět, nám to moooooc chutná.Event. poměry surovin si uprav dle chuti, my si je taky upravily.

    superkarma: 0 21.12.2004, 07:40:53
  6. avatar
    [265] Lenule [*]

    Ja1na: a kolik vody se musí dolít? To je množství na 1 hrnek?

    superkarma: 0 21.12.2004, 07:31:14
  7. avatar
    [264] Petulinda [*]

    paja.svecova: Tak to by bylo něco na mě

    superkarma: 0 21.12.2004, 06:34:44
  8. avatar
    [263] paja.svecova [*]

    Petulinda: patlá se to, matlá... ...zrovna je dělám...je potřeba hóódně kokosu, aby se z toho něco vytvořilo...

    superkarma: 0 20.12.2004, 21:37:49
  9. avatar
    [262] Petulinda [*]

    Ja1na: To vypadá dobře. Hned si to píšu.

    superkarma: 0 20.12.2004, 15:18:10
  10. avatar
    [261] Ja1na [*]

    Petulinda: To je dobrý, já pochopila. Kdybys náhodou chytala toho nerva, nebo někdo jinej, hodím vám sem receptík na bezva pití - u nás teď nejnovější hit.Je to z nějakého časáku.
    l lžička medu - dáváme 2
    1 lžička sirupu lesní směs /dáváme lesní jahody a taky to je dobré/
    l lžička citronové šťávy
    100 ml rumu - dáváme míň, abychom mohli fungovat
    dolít vodou

    Zkuste, třeba vám to taky bude chutnat.Zahřívá a uklidňuje!

    superkarma: 0 20.12.2004, 15:15:42
  11. avatar
    [260] Petulinda [*]

    Teď koukám že mi v receptu vypadlo jedno slovo. Takže má se to nechat asi 1 hodinu vychladnou v lednici.

    superkarma: 0 20.12.2004, 14:50:04
  12. avatar
    [259] Petulinda [*]

    paja.svecova: To zní taky velice zajímavě. Jen by mě zajímalo, jestli se to při tvoření těch kuliček moc nepatlá, to já pak chytám nerva.

    superkarma: 0 20.12.2004, 14:48:44
  13. avatar
    [258] Ja1na [*]

    Petulinda: paja.svecova: Děkuju - docela jsem dostala chuť to ještě zkusit.Ten recept nemám u sebe, ale myslím, že to bylo to samé, co píše Petulinda.Zkonfrontuji a jestli zbyde čas,udělám.Leží mi v hlavě,co jsem udělala blbě.Jestli to bylo tukem, že byl málo vychladlý,nebo fakt tou vodou, nevím. Pájin recept se mi taky mooooooooooooc líbí!Ještě jednou díky!

    superkarma: 0 20.12.2004, 07:58:47
  14. [257] Lojen [*]

    paja.svecova: tak to je úžasný, vyzkouším

    superkarma: 0 19.12.2004, 19:23:12
  15. avatar
    [256] paja.svecova [*]

    Tak já dělám rafaelo úplně jednoduše: rozmixuje se jedno Salko a 1 máslo, nechá ztuhnout, pak se tvoří kuličky a obalujou se v kokosu...Jednoduché a geniální...

    superkarma: 0 19.12.2004, 08:46:27
  16. avatar
    [255] Petulinda [*]

    Ja1na: Tak tady je ten recept na hmotu na Rafaelo
    250 g 100 % ztuž. tuku, 150 g moučkového cukru, 250 g sušeného mléka, 1 dcl vody, 1 vanilkový cukr.
    Rozpustit tuk a nechat zchladnout. Přidat ostatní přísady a nechat asi 1 ztuhnout v lednici.

    superkarma: 0 18.12.2004, 21:40:13
  17. avatar
    [254] blondy [*]



    superkarma: 0 18.12.2004, 18:57:23
  18. avatar
    [253] Petulinda [*]

    Ja1na: Já dělám tohle rafaelo už několik let a bez problémů. Nevím, podle jakého receptu jsi ho dělala, ale podle složení, je to to samé, co dělám já. Kokos do hmoty Neměla jsi tam moc vody? Doma se podívám na recept a když tak ho sem písnu.

    superkarma: 0 18.12.2004, 10:14:16
  19. avatar
    [252] Ja1na [*]

    Ahoj, tak jsem si pochvalovala, že jsem letos nic nespálila, pečení mi šlo jak po drátku, ale zato nepečené!Zkoušela jsem rafaelo - rozpuštěná omega, sušené mléko, cukr, voda. Když jsem to zamíchala, teklo to a koule nešly ani náhodou. Měla jsem nějak moc namletých mandlí a ořechů, už jsem si myslela, že to ani nespotřebuju.Tak to šlo všechno do hmoty.Zamíchala jsem a naštvaně frkla do lednice.Druhý den jsem se šla podívat, jestli se hmota umoudřila a ona se tvářila jako docela tvárná! I nadělala jsem kuličky s mandlí uvnitř a uděla Oříškové rafaelo. A je vynikající, i když jiné.A teď mě tak napadlo, neměl jít kokos nejen po povrchu, ale i dovnitř?V receptu tedy nebyl.

    superkarma: 0 16.12.2004, 07:34:24
  20. avatar
    [251] Lenule [*]

    Nordy: Našla jsem doma ještš jeden recepr z bílků. Je to
    Sněhový dort
    7 bílků, 20 dkg ml. cukru, 7 dkg oříšků, 10 dkg mouky
    Bílky ušleháme, všechno smícháme a pečeme 1/4 hodiny
    Podrobnější postup nemám, asi se peče podobně jako třená těsta na vyšší teplotu. Jednou jsem to zkoušela, matně si vzpomínám, a nebyl s tím problém.

    superkarma: 0 16.12.2004, 06:41:13
  21. avatar
    [250] Nordy [*]

    Lenule: Děkuju , vypadá to dobře. vyzkouším to o víkendu, jestli to stihnu.

    superkarma: 0 10.12.2004, 22:04:18
  22. avatar
    [249] Milala [*]

    Děvčata,vy jste opravdu šikulky.Já nemám napečené ani ň a ani nebudu.Letos jsem objednala a je mi blaze,nemám mindráky,že jsem ještě nezačala.Možná udělám těsně před Štědrým dnem nějaké nepečené,ale to opravdu jenom,když se budu nudit. Mám už totiž nahlášenou dovču,tak uvidím...

    superkarma: 0 10.12.2004, 14:52:54
  23. avatar
    [248] Lenule [*]

    Tady na diskuzi je jeden recept z bílků bez kokosu. Opíšu ho, ať nemusíš hledat:
    Levný dort z bílků
    5 bílků, 10 dkg cukru, 2 1/2 tabulky čokolády, dvě lžíce mléka, 5 dkg čerstvého másla, 5 dkg bramborové moučky Solamyl
    Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Rozpustíme čokoládu s mlékem a máslem. Zchladlé vmícháme do sněhu a zasypeme Solamylem. Upečené podáváme se šlehačkou.

    superkarma: 0 10.12.2004, 09:57:50
  24. avatar
    [247] Lenule [*]

    Nordy: Kdysi jsem někde viděla recept na něco jako biskupský chlebíček s kandovaným ovocem. Bylo to jenom z bílků, ale asi to už nenajdu. Nemáte někdo podobný recept?

    superkarma: 0 10.12.2004, 08:26:22
  25. avatar
    [246] Nordy [*]

    blondy: protože kokos nechutná ani mě ani rodině a samotné bílky s cukrem jsou na nás moc sladké. Jestli ale nenajdu jiný recept, tak to zkusím s těma strouhanýma mandličkama. Děkuju

    superkarma: 0 09.12.2004, 15:59:14
  26. avatar
    [245] blondy [*]

    Nordy: proč neděláš sněhové peč.

    3 bílky - špetka soli - 15dkg moučkového cukru - barevné sypání - strouhaný kokos - nudličky mandlí
    Na ozdobení.
    Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně do něho zašleháme moučkový cukr. Poté sněhovou hmotu plníme do zdobícího sáčku a na alobal nebo pečící fólii stříkáme rozmanité tvary. Tvary ozdobíme sypáním, kokosem nebo nudličkami mandlí. Vložíme do mírně předehřáté trouby (asi na 100stupňů C). Pečivo sušíme asi 2 hodiny při pootevřených dvířkách trouby.




    superkarma: 0 09.12.2004, 15:52:31
  27. avatar
    [244] Nordy [*]

    Holky, prosím poraďte nějaké cukroví , abych zužitkovala zbylé bílky. Kokosky u nás nikdo nemusí a mě každý rok zbydou bílky a nevim, co s nima. V kuchařkách sice jsou recepty, ale já bych raši něco vyzkoušeného, aby to bylo a nemusela jsem to pak vyhodit i s plechem . Předem moc děkuju

    superkarma: 0 09.12.2004, 14:51:18
  28. avatar
    [243] Olina [*]

    Já mám všechno vykrajované - linecké, išlské a ještě jedny sušenky po prababičce, jen to ještě slepit a ozdobit , to si někdy sednu u televize. Tenhle tejden už to nestihnu, ale příští se pustím do kokosovejch, pracen, podvodnic a pak uvidím

    superkarma: 0 09.12.2004, 07:56:34
  29. avatar
    [242] Ja1na [*]

    blondy: Já už taky padám na h....ústa. Upečeno mám, ještě zdobit a mazat a pak nepečené a čokoládu. má pravdu, stejně pečeš pro rodinu, tak upeč, co mají rádi a co chtějí.Já bych byla ráda, kdyby mi řekli, že pracky ne, nenávidím mytí formiček. Tak ať vám to odsejpá v pohodě!

    superkarma: 0 09.12.2004, 07:14:05
  30. avatar
    [241] blondy [*]

    Tak už máme upečené - rohlíčky 2x - linecké - čokoládové - tatrankové - podvodnice, připravené těsto na rozinkové placičky, perníčky a ještě chce dělat 1 rohlíčky, já bych raději pracny ale ne a ne .

    superkarma: 0 08.12.2004, 18:24:57

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme