Vaření

4 recepty od čtenářky Chefi

Téma dne dnes zní: Rychlovky k večeři. V této novince najdete tipy čtenářky Chefi, která je vášnivou kuchařkou...


Milá redakce, já vařím moc ráda... opravdu mě to baví a možná jsou to i geny, neb má máma i babička jsou kuchařky na slovo vzaté. Jelikož jsem poměrně vytížená, veškerá jídla musí být připravena do půl hoďky... neb když už jdu domu, tak mám takový hlad, že 30min je maximální limit výdrže na podání večeře. . takže když o víkendu nakupuji, vždy nakupuji i základní suroviny pro mé "rychlé večeře". Základ je cibule, česnek, špenát ( čerstvý listový, ale i zmražené listy jsou možné)max. 40Kč sáček, šlehačka ( co nejvíce čerstvá, neb i za týden se bude hodit), sýr eidam, rajčata (můžou být i cherry tj. 25Kč), ledový salát, okurka, cuketa či lilek (to je dražší, ale když je sezona, tak si sem tam malé Řecko dopřeji), balíček semolinových těstovin a sem tam nějaké to kuřecí či krkovici + 1kg brambor /ty já nemám na lístku neb si je sama pěstuji/

Takto je nákup hotov na asi týden pro 2-3 osoby.

Takže k celkem vydatným receptům : Teplý těstovinový hrnec

zelenina

1. Uvařit těstoviny - vřetena, mašličky, penne / během nich oloupat 1cibuli, 4stroužky česneku, pokrájet eidam/
2. Scedit těstoviny / přihodit do hrnce na kostičky na krájený eidam a kapku olivového oleje a promíchat/
3. Rozpálit teflonovou pánev / mezitím nakrájet n akostičky cuketu, okurek/
4. Na pánev přilít dostatek oleje kvalitního a přisypat po chvíli cibuli zesklovatět
5. přisypat dostatek grilovacího koření a např. i koření Gyros, přisypat hotový česnek /aby Vám to nezhořklo, hned přisypat cuketu a okurek, který olej zchladí)
6. Nakrájet rajčata a postupně až bude zelenina správně nasátá kořením je přisypávat
7. Pánev vsypat do hrnce k těstovinám, LEHCE promíchat a podávat. . čas : 25min

Maso ve šlehačce s bramborem /známé a dobré, pozn. brambory nemám na lístku neb si je sama pěstuji - takže případně/

brambory

1. Uvařit menší brambory ve slupce / ušetříte čas na loupání/
2. okořenit maso, nejlépe tu krkovici, solí, pepřem
3. Na pánvi maso obdělat /mezitim cibule na kolečka/
4. vypnout plotnu, přihodit na pánev lehce změknout cibuli /vymazat zapékací mísu/
5. slít brambory, zalít studenou a nakrájet na plátky
6. vyskládat část plátků brambor na dno mísy, položit masem, pak cibulí a opět plátky
7. navrh možno jedno rajče na plátky, zalít smetanou a péct na 200stupnu asi 10 min / neb brambory uvařené, maso obdělané/
čas max. 35min

brambory

Těstoviny se špenátovou omáčkou

1. Svařit v konvi vodu a zalít 1litrem čerstvý špenát v cedníku /spařit ho/ /mezitím postavit na těstoviny/
2. Rozpálit pánev, kápnout olivový a stolní olej, přihodit spařený špenát, koření jaké máte ráda a lehce obdělávat na mírném plamenu již / mezitím oloupat česnek a nakrájet na plátky/
3. Přihodit česnek a lehce podlít smetanou / vhodit těstoviny do vody - jakékoliv/
4. Slít těstoviny a do omáčky kápnout citron - omáčka má byt lehounce kyselá
5. Podávat s omáčkou i lehce posypané sýrem

Kuře na másle s rýží / i pro děti a pro marody/

1. Omytá prsa na krájet na menčí kostičky, osolit a opepřit a zaprášit hl. moukou /postavit vodu na rýži/
2. Na rozpálenou pánev přilít olej a 4plátky másla a ihned přihodit kostičky masa /vhodit pytlíček s rýží (napr. Basmati) do vody/
3. Lehce zalít bylinkovým či zeleninovým vývarem /1-2dcl/
4. Slít rýži a podávat s masek ve šťávě

Dobrou chuť přeje,
Chefi

Pozn. red.: Text neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne: Vaše rychlovky k večeři

Otázka je tedy prostá...

Co vaříte k večeři, když zrovna nemáte čas?

Pošlete mi svůj recept na rychlé levné jídlo, které zasytí všechny hladové krky! Čekám ho v redakční poště (viz adresa níže). Když přiložíte i fotku, budete mít větší šanci, získat dárek, totiž krásnou soupravu čajů PICKWICK 9 chutí čaje.

   
29.09.2010 - Vaření - autor: Jakub D. Kočí

Komentáře:

  1. avatar
    [9] saruz [*]

    dobré recepty pro rychlou večeři Sml22

    superkarma: 0 21.11.2012, 10:56:36
  2. avatar
    [8] hubajda [*]

    brambory taky delam

    superkarma: 0 16.11.2012, 01:26:37
  3. avatar
    [7] Clerenc [*]

    nesnáším slovo okurek, úplně mi z toho leze mráz po zádechSml80

    superkarma: 0 30.09.2010, 11:13:02
  4. [6] dispecerka [*]

    Gratuluji.Sml59

    superkarma: 0 29.09.2010, 19:57:58
  5. [5] Chefi [*]

    Pálivka — #4 děkuji... :)

    superkarma: 0 29.09.2010, 19:09:31
  6. [4] Pálivka [*]

    Gratuluji k výhře../../../images/smiles/sml59.gif

    1. na komentář reaguje Chefi — #5
    superkarma: 0 29.09.2010, 17:54:47
  7. [3] Anai [*]

    nadenica — #1 Já chodím pro inspiraci na net - zadám si, z čeho to chci vařit, ať už jde o zeleninu nebo maso a je to!

    superkarma: 0 29.09.2010, 16:06:17
  8. [2] Chefi [*]

    :-) já z toho všeho spíše dostala už hlad :)

    superkarma: 0 29.09.2010, 15:39:20
  9. avatar
    [1] nadenica [*]

    já už jsem dnes přecpaná jen tím čtením těch receptů.Sml24 mám v hlavě tolik inspirací, co budu kdy vařit, ale až příjde na věc, nevzpomenu si zase na nic. díky za nápady!!!Sml59Sml59Sml59Sml59Sml59Sml59

    1. na komentář reaguje Anai — #3
    superkarma: 0 29.09.2010, 15:37:27

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme